Türkçe Öğrenen Öğrencilere Yönelik Türkçe Yarışması Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün Bosna-Hersek’te yürüttüğü Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Saraybosna Kantonundaki devlet okullarında Türkçe öğrenen 7, 8 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe yarışması düzenlendi.

Saraybosna’da Türkçe öğretilen Mirsad Prnjavorac İlkokulu, Edhem Mulabdic İlkokulu, Cengic Vila 1 İlkokulu, Prva Osnovna Skola Ilıdza, Vrhbosna İlkokulu ve Treca Osnovna Skola Ilıdza okulundan gelen öğrencilerin katıldığı Türkçe sınavı, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde 9 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşti.

Türkçe sınavında öğrencilerin okuma, yazma ve konuşma becerileri ölçüldü. Her sınıftan birinci, ikinci ve üçüncülerin belirlendiği yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde düzenlenen törenle verildi.

T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Kültür Tanıtma Müşaviri Soner Şahin’in de katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Türkçe öğrenen öğrencilere teşekkür ettiğini belirterek “Türkçe öğrenen her öğrenci birinci olsun veya olmasın bizler için ayrı bir önemi ve önceliği vardır.” dedi.

Türkçe öğrenen her öğrencinin geleceğine yatırım yaptığını ifade eden Mehmet Akif Yaman, “Türkçe öğrenen her öğrenci Türkiye’nin gönüllü elçisidir. Sizler her iki ülkenin sağlam köprüleri ve gönül elçilerisiniz. Siz şimdi Türkçe öğrenerek Türkiye’de üniversite okumak için aday olduğunuzu vurguluyorsunuz. Yunus Emre Enstitüsü olarak bizler sizlerin sadece Türkçe alanında değil diğer alanlarda da gelişmeniz için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın konuşmasının ardından yarışmada birinci olanlara tablet, ikinci olanlar sırt çantası ve kırtasiye malzemesi üçüncü olanlara ise kol saati hediye edilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere de çeşitli kitap setlerinden oluşan Yunus Emre Enstitüsü çantası verildi.