Türkiye Bursları Oryantasyon Toplantısı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Bursları kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerine gidecek olan öğrencilere yönelik oryantasyon programı Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Sanat Evinde 31 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Adis Alagiç ve dernek üyeleri ile Türkiye bursları programını kazanan öğrenciler katıldı. Program, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay’ın açış konuşmalarıyla başladı. Erginay konuşmasında eğitim-öğretimin öneminden ve Türkiye-Bosna Hersek arasındaki ilişkilerden bahsederken geleceğin inşasında bugünün gençlerinin güçlü bir şekilde söz sahibi olacağını vurguladı. Mehmet Akif Yaman ise Türkiye’de okumanın Bosna Hersek’te yaşayan gençler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek “Yunus Emre Enstitüsünün kapıları sizlere her zaman açıktır. Bizler hep buradayız. Eğitiminizi bitirdikten sonra merkezimize gelip tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bizler sizlere yardımcı olmak için varız” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Adis Alagiç ve dernek üyeleri, daha önce bu süreçleri yaşamış olmanın kazandırdığı tecrübeyle deneyimlerini öğrencilerle paylaşıp onlara Türkiye’de okumanın ayrıcalıklarını ve yaşayacakları sorunlarla başa çıkmanın yollarını anlattılar.

Programın devamında burslu öğrencilere Türkiye’deki eğitim-öğretim süreçleri, barınma ve sosyal güvenlik imkânları ve akademik işleyişle ilgili Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı aracılığıyla bilgi verildi. Program soru-cevap bölümüyle sona erdi.