Yunus Emre Enstitüsü Heyeti Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesini Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Karakoç, Denetleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Celal Erbay ve Mustafa Gazalcı’dan oluşan heyet; Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Müdürü Osman Lavi?’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kütüphanenin tarihinden ve çalışmalarından bahseden Osman Lavi?, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi olarak Yunus Emre Enstitüsü ile ortak çalışmalar yaptıklarını, özellikle Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle “Yazma Eser Restorasyonu Eğitim Programı”nın çok verimli geçtiğini, bu yıl içerisinde de yine Enstitünün destekleriyle “Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesinde Bulunan Osmanlı Vesikaları Kataloğu” adlı eserin neşredileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Şeref Ateş ve beraberindeki heyet de iş birliği ve ortak miras üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Daha sonra restorasyon atölyesine geçilerek kursiyerlerin restore ettiği eserler yerinde incelendi.

Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi; Balkanlar’ın en eski kütüphanelerinden birisi olması ve içerisinde 10.500 yazma eseri barındırması hasebiyle önemli bir tarih ve kültür merkezi konumundadır.