Yunus Emre Spor Turnuvası Finali Saraybosna’da Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe öğrenen öğrencilerin sosyalleşmesine ve farklı bölgelerdeki öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmalarına yönelik II. Yunus Emre Spor Turnuvası düzenledi.

Turnuva çok sayıda öğrenci, öğretmen ve davetlinin katılımıyla 23 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşti. 5 kantondan 70 okul takımının katılığı turnuvada voleybol ve futbolda başarılı olan 16 okul yarıştı.

Her iki ülke marşlarının söylenmesiyle başlayan karşılaşmanın açış konuşmasını Enstitü Müdürü Mehmet Akif Yaman gerçekleştirdi. Enstitüsünün çalışmalarından bahseden Yaman, 2009 yılından itibaren Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek’te faaliyet gösterdiğini, Bosna Hersek’in üç farklı şehri olan Saraybosna, Mostar ve Foynitsa’da bulunan hizmet binaları ile Türk kültürünü, tarihi, edebiyatını ve özellikle Türkçeyi öğrenmek için gelen herkese hizmet verdiklerini ifade etti.

Yunus Emre Spor Turnuvası’nın bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yaman, “Yunus Emre Enstitüsü olarak Bosna Hersek’te Türkçe öğrenen öğrencilerimizin sosyal alanlarda da gelişmesini arzu ediyoruz. Bu ve buna benzer organizasyonlarımızla onları kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak, farklı bir şehirde bulunan ve Türkçe öğrenen öğrencilerimizle tanışmasını sağlıyoruz. Etkinliklerimiz farklı bölgelerdeki Türkçe öğrencilerimizi bir araya getirerek daha sağlam dostluk köprülerinin oluşmasını sağlıyor. Sizlerin her alanda gelişmesine katkı amaçlı ortak kültürümüzün yaşatılması ve siz değerli gençlerimiz aracılığıyla ile gelecek nesillere aktarılması için varız” şeklinde konuştu. 

Açış konuşmalarının ardından spor müsabakaları finaline geçildi. Öğrenciler için oldukça heyacanlı ve çekişmeli geçen karşılamalar sonucunda voleybolda Hamdija Kreševljakovi? İlköğretim Okulu birinci, Mustafa Ejubovi? – Šejh Jujo İlköğretim Okulu ikinci, Enver ?olakovi? İlköğretim Okulu ise üçüncü  olurken; futbol branşında Mustafa Ejubovi? – Šejh Jujo İlköğretim Okulu birinci, ?amil Sijari? İlköğretim Okulu ikinci, Ahmed Muratbegovi? İlköğretim Okulu  üçüncü oldu.

Final karşılaşmasına katılan tüm öğrencilere hediyeler verilirken dereceye girenlere ise kupa ve ödülleri verildi.