“Zümrüd-ü Anka” Müzikali Saraybosna'da Sahnelendi

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da sahnelenen "Zümrüd-ü Anka" müzikali, Boşnak Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Müzikali, Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Avusturya Saraybosna Büyükelçisi Martin Pammer, Pakistan Büyükelçisi Danışmanı Khalid Hussain Khan Gudaro, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Saraybosnalı sanatsever izledi.  

TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığına bağlı 45 kişilik koro, orkestra ve dans ekibinin sahnelediği performansa ileri teknolojiden yararlanılan sahne tasarımı ve görsel efektler eşlik etti.

Büyükelçi Haldun Koç, yaptığı açış konuşmasında müzikalin Türk ve Balkan kültürünün benzer yanlarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Müzikalin aranjörü ve orkestra şefi Musa Göçmen ise turne kapsamında gittikleri her ülkede büyük bir ilgiyle karşılandıklarını dile getirerek, yanarak ölen ve her seferinde küllerinden yeniden doğan Zümrüd-ü Anka efsanesini Türk kültürüyle birleştirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, TRT tarafından sahneye konulan müzikalin Balkan turnesi, Türkiye Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Medya AŞ ile Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenleniyor.

Zümrüd-ü Anka Balkan turnesi, 29 Kasım’da Sırbistan, 1 Aralık’ta Romanya ve 13 Aralık'ta Bulgaristan'da gerçekleştirilecek gösterimlerle sona erecek.