150 Öğrenci ve Öğretmen Türkiye'ye Gidiyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna-Hersek'te 2011 yılından itibaren Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçenin devlet okullarında ikinci yabancı dil olarak okutulması için çalışmalarını sürdürmekte. Eğitim öğretim yılı boyunca devlet okullarında Türkçe öğrenen öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ve Zenica şehrinde yapılan Çocuk Şenliği programındaki çekilişte hak kazanan öğrencilere Türkiye tatili hediye edilmekte.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce misafir edilecek 150 öğrenciye, Türk kültürünü, tarihini, sanatını yerinde görmeleri için gezi programı düzenlenecektir. Öğrenciler hem ülkemizi daha yakından tanıyacak, Türkçe konuşarak dillerini geliştirecekler hem de Türk yemeklerinin tadına bakacaklar.

Tercihim Türkçe Projesi kapsamında bugün Bosna Hersek devlet okullarında Türkçe öğrenen 7 bin 400 öğrenciye Yunus Emre Enstitüsü tarafından ders kitapları, materyalleri ücretsiz olarak dağıtılmakta ve öğrencilere bir yıllık kırtasiye malzemeleri de hediye edilmekte.

150 öğrenciyi İstanbul'a götürecek olan otobüsler, 28 Ağustos 2016 tarihinde saat 10.00'da Saraybosna Müzesi önünden hareket edecektir.