17. Hizmet İçi Eğitim Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından düzenlenen ve 3 gün süren programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış programı Türkiye, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Gazze'de hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Programa katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, burada yaptığı açıklamada, Tercihim Türkçe ve beraberindeki Kardeş Okul projelerinin çok güçlü birliktelik oluşturduklarını belirterek "Bu açılış programı, aslında projenin bütününe hizmet eden bir program. Tercihim Türkçe, Bosna Hersek'teki Boşnak çocukların Türkçe öğrenmesi ve Türkiye ile bağlarının geliştirmesi açısından önemli bir proje." dedi.

Yelkenci, Kardeş Okul projesiyle beraber öğrencilerin değişiminin de geleceğe yönelik önemli bir adım olduğunu aktardı.

Ateş de Yunus Emre Enstitüsü'nün başarıyla yürüttüğü Tercihim Türkçe Projesi kapsamında bugün bir araya geldiklerini ifade ederek "Özellikle buradaki gençlerin ve çocukların Türkiye ile bağları, mesleki yeterliliklerin artırılması ve Türkiye'den de gençlerin aileleriyle birlikte buraya gelmesi gibi bu projenin birçok alt başlıkları mevcuttur." diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü'nün 17. Hizmet İçi Eğitim Programı'nın yeni teknoloji, yabancı dil öğretiminde yeni yöntemler ve sınıf içi yönetimi gibi birçok alanı kapsayacağını ifade eden Ateş, bu tarz programların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine de katkı sağladığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Tercihim Türkçe projesi ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçenin seçmeli ders listesine eklenmesini sağlayarak öğrencilerin bu dili öğrenmesine olanak veriyor.