Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Saraybosna'da

Yazıcı-dostu sürüm

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna-Hersek’e gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün çalışmaları hakkında bilgi alan Akdağ, ziyareti kapsamında Türk iş adamları, öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada Bosna Hersek’teki başarının farklı ülkelerde örnek teşkil edebileceği ifade etti.

Türkiye ile Bosna-Hersek ilişkilerine değinen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her alanda ilişkilerin üst düzey bir şekilde devam etmesi için tüm gayretleri ile çalıştıklarını ve bu yönde yapılan çalışmaları hükümet olarak destekleyeceklerini ifade etti.

Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kültürel ve sosyal ilişkilerin de gelişerek devam ettiğini dile getiren Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkçenin Bosna Hersek'teki nesiller tarafından öğrenilmesi ticari, siyasi ilişkilerin hepimizin bildiği tarihsellik içerisinde iyice gelişmesini sağlayacaktır. Buraya bir Türk yatırımcı geldiğinde hem Türkçe hem Boşnakçayı iyi bilen elemanlar arar. İngilizceyi çocukların, gençlerin öğrenmesi önemli ama üçüncü dil olarak da buradaki insanların Türkçeyi öğrenmesi, ülkenin kalkınması açısından, Türkiye ile münasebetleri açısından önemli. Yunus Emre Enstitüsünün bunu büyük bir muvaffakiyetle yerine getirmesi doğrusu beni çok mutlu etti. Buradaki Enstitü farklı ülkelere de örnek teşkil edebilir. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi de iyi bir örnek. Bu örneği de geliştirmek lazım."