Gornji Vakuf Voljevac İlköğretim Okuluna Türkçe Sınıfı Açılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek’te yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Gornji Vakuf Voljevac İlköğretim Okulunda Türkçe sınıfı açılıyor.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün 2011-2012 eğitim öğretim yılından beri sürdürdüğü Tercihim Türkçe Projesi kapsamında, iki kardeş ülke arasındaki tarihî ve kültürel bağları güçlendirmek, Bosna-Hersek’e eğitim alanında destekte bulunmak amaçlarıyla Türkçe sınıfları oluşturuluyor.

Proje kapsamında Bosna-Hersek devlet okullarında Türkçe dersinin bulunduğu okullardaki belirlenen sınıflar Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin destekleriyle tabandan tavana kadar restore edilerek günümüz standartlarında bir sınıfa çevriliyor. Türkçe sınıfları, akıllı tahta, projeksiyon cihazı ve perdesi, bilgisayar, sıra, masa, Türkçe afişleri ve muhtelif malzemelerle donatılıyor.

Türkçe Sınıfı projesi kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin destekleri ve Sancaktepe Belediyesinin katkılarıyla oluşturulan Türkçe sınıfının açılışı Gornji Vakuf şehrindeki O.S. Voljevac Okulunda 11 Mayıs 2017 tarihinde saat 12.30’da gerçekleştirilecek.

Açılışa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gornji vakuf Belediye Başkanı Sead ?auševi? ve Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri katılacak.