İsabella Damla Güvenilir Misafiriniz Var Programına Katıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek’te devlet okullarında Tercihim Türkçe projesi kapsamında ikinci yabancı dil olarak Türkçe öğrenen öğrenciler 13 Nisan Pazartesi günü saat 19.00’da sevilen dizi oyuncusu Isabella Damla Güvenilir ile buluştu.

Koronavirüsün yayılımını engellemek için alınan tedbirler kapsamında eğitimlerine çevirim içi olarak devam eden Bosna Hersekli öğrenciler sosyal platformlar üzerinden Damla Güvenilir ile özel bir sohbet gerçekleştirdi. Programa T.C. Saraybosna Büyükelçisi, Zenica Doboj Kantonu Eğitim Bakanı Spahija Kozliç, Isabella Damla Güvenilir ve Tercihim Türkçe projesiyle devlet okullarında 2. seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrenciler katıldı. Program “Zoom” üzerinden gerçekleştirilirken aynı ayna Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

İsabella Damla Güvenilir, programa katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek karantina günlerini kitap okuyarak ve ders çalışarak geçirdiğini anlattı.

Etkinlikte, Bosna Hersek'te Türkçe öğrenen öğrenciler, sevdikleri oyuncu Güvenilir'e merak ettiklerini sordu. Yayına katılan çocuklar, Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini iletti.

Program sonunda Güveniler’e teşekkür eden Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Müdürü Akif Yaman bu programların devam edeceğini ve bu zorlu süreçte öğrencilerini yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Programa ulaşmak için; https://www.pscp.tv/w/1yoKMakZdMkKQ