Saraybosna YEE’de 2018 Yılı Yeni Dönem Kursları Başladı!

Yazıcı-dostu sürüm

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 2018 yılı yeni dönem kurslarına yoğun bir katılımla başladı. 2009 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Saraybosna YEE’de Türkçe kursunun yanı sıra çeviri atölyesi ve konuşma kulübü de büyük ilgi gördü.

Bu yıl farklı yaş, eğitim ve meslek gruplarından olmak üzere üç yüzü aşkın kursiyerin kayıt yaptırdığı Türkçe kursları, A1 düzeyinden C1’e kadar bütün seviyelerde yabancı dil olarak Türkçe öğrenme imkânı sunuyor. Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kurslarında başarılı olanlara kurs bitiminde sertifikaları veriliyor.   

Saraybosna YEE’de Türkçe öğrenen kursiyerler ise Türkçe öğrenme serüvenlerine konuşma kulüpleri ile devam ediyor.  Orta ve ileri seviyedeki kursiyerlerin katılımıyla oluşturulan konuşma kulüpleri ile kursiyerler konuşma becerilerini geliştirme imkânı da buluyor.

Türkçe ve Boşnakçayı iyi seviyede kullanarak pratik çeviri yapabilen kursiyerler yetiştirilmesini de amaçlayan Saraybosna YEE, Bosna Hersek'teki Türkoloji öğrencileri ve mezunlarına yönelik çeviri atölyesi de düzenliyor. Atölye çalışması ile Türkçeden Boşnakçaya, Boşnakçadan Türkçeye yazılı ve sözlü çeviri çalışmaları gerçekleştiriliyor.