TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Saraybosna’da

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) 25. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Saraybosna’da konser verdi.

Balkan turnesi kapsamında 3 Ağustos 2018 tarihinde Saraybosnalı sanatseverlerle buluşan, Azerbaycanlı Şef Mustafa Mehmandarov yönetimindeki genç sanatçılar verdiği konserle dinleyiciyi bir kez daha büyüledi. 

Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla, Saraybosna Ordu Evinde gerçekleştirilen konsere TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin açış konuşmaları TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş tarafından gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Kaseinov, sanat üzerinden kültür köprüleri kurmanın önemine işaret ettiği konuşmasında  ‘’25 yıldır sanatın evrensel dilini kullanarak dostluk köprüleri inşa ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş ise, etkinliğin önemine vurgu yaparak “Bu gençler insanlık bahçesinin çiçekleri, Saraybosna’da böyle bir akşam yaşatmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u böylesine güzel bir orkestrayı bir araya getirdiği için tebrik ediyorum. TÜRKSOY’a nice 25 yıllar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan gibi Türk coğrafyasından genç müzisyenleri bir araya getiren orkestra, yaklaşık 70 dakika süren konserde dünya klasiklerinin yanı sıra Türk dünyasından bestekârlara ait pek çok eser icra etti.