Türkçe Öğretmenleri Saraybosna'da Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna-Hersek devlet okullarında Türkçe dersi veren öğretmenler ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, Türkçenin okullardaki durumunu konuşmak üzere bir araya geldi.

28 Haziran 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Eğitim Müşaviri Vasi Ete, IUS Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, Una Sana Kantonu Eğitim Bakanı Muhamed Rami?, Saraybosna Eğitim Bakanlığı İlkokul ve Ortaokul Düzeyi Başdanışmanı Nihada ?oli?, Bosna Hersek Federasyonu Temel Eğitim Sendikası Başkanı Selvedin Šatorovi?, Saraybosna Kantonu Temel Eğitim Sendikası Başkanı Saudin Sivro, TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı, Saraybosna Kantonu Okulları Müdürleri Derneği Başkanı Muamer Tinjak, Saraybosna Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden Prof. Dr. Kerima Filan ve çok sayıda davetli katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Türkçe Öğretmenlerine Yönelik Genel Değerlendirme Toplantısı" Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Bosna-Hersek’te devlet okullarında Türkçe öğreten Türkçe öğretmenlerinin yanı sıra Bosna Hersek devlet üniversitelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde okuyan öğrenciler de katıldı.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Bosna-Hersek'teki devlet okullarında öğretilen Türkçenin durumu, eğitim öğretim yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve gelecek dönemde yapılabilecek faaliyetler ele alındı.

Konuşmasında Yunus Emre Enstitüsünün faaliyetlerinden bahseden Mehmet Akif Yaman, Bosna-Hersek’te Türkçe öğretimi noktasında proje merkezli çalışmalar yaptıklarını Türkçe öğretimiyle birlikte eğitimde kaliteyi artırmayı hedefledikleri vurgulayarak "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında yedi kantonda 7 bin 263 öğrenciye ulaştıklarını bildirdi.

Her dönem sonunda Türkçe öğretmenlerinin yanında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Mehmet Akif Yaman, ”Her yıl ve her dönem sonunda düzenlediğimiz değerlendirme toplantılarıyla öğretmenlerimizle bir araya geliyoruz. Bosna-Hersek’te daha kaliteli dil eğitimi nasıl verilebileceğini tartışıyoruz. Türkçe öğrenen öğrencilerimizin sorunlarını öğretmenlerimizden dinliyoruz. Bizler bu çalışmamızla Bosna-Hersek’te eğitimde kaliteyi artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.